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Registros recuperados : 42 | |
21. | | FLORES, C. A.; PÖTTER, R. O.; HASENACK, H.; WEBER, E.; SARMENTO, E. C. Levantamento semidetalhado dos solos na serra do sudoeste, RS como subspidio ao zoneamento vitivinícola: folha Encruzilhada do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008. p. 91 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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22. | | FLORES, C. A.; HASENACK, H.; WEBER, E.; SARMENTO, C. S.; PÖTTER, R. O. Levantamento de solos da indicação geográfica vale dos vinhedos - Rio Grande do Sul, Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza. Seduciendo al consumidor de hoy: anales. [Mendoza: INV: CLEIFRA], 2007. 1 CD-ROM. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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24. | | SARMENTO, E. C.; GIASSON, E.; WEBER, E.; FLORES, C. A.; HASENACK, H. Prediction of soil orders with high spatial resolution: response of different classifiers to sampling density. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 9, p. 1395-1403, set. 2012. p.1395-1403 Título em português: Predição de ordens de solos com alta resolução espacial: resposta de diferentes classificadores à densidade de amostragem. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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25. | | FLORES, C. A.; HASENACK, H.; WEBER, E.; SARMENTO, E. C.; PÖTTER, R. O. Os solos da indicação de procedência Monte Belo - Rio Grande do Sul, Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008. p. 155 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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28. | | WAGNER, A. P. L.; FONTANA, D. C.; FRAISSE, C.; WEBER, E. J.; HASENACK, H. Tendências temporais de índices de vegetação nos campos do Pampa do Brasil e do Uruguai. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 9, p. 1192-1200, set. 2013. Título em inglês: Temporal trends of vegetation indices on Pampa grasslands in Brazil and Uruguay. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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29. | | TONIETTO, J.; GARRIDO, L. da R.; FLORES, C. A.; FALCADE, I.; HASENACK, H. Desenvolvimento de indicações geográficas e alerta vitícola para o APL de vitivinicultura do rio grande do sul. In: SIMPÓSIO SOBRE INOVAÇÃO E CRIATIVIDADE CIENTÍFICA NA EMBRAPA, 1., 2008, Brasília, DF. Comunicações Selecionadas. Brasília, DF: Embrapa, 2008. Disponível também no formato online. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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30. | | SARMENTO, E. C.; FLORES, C. A.; WEBER, E.; HASENACK, H.; PÖTER, R. O.; GIASSON, E. Contribution of soli for tipifiyng wines in four geographical indications at Serra Gaúcha, Brazil. In: CONGRES DES TERROIRS VITIVINICOLES, 9., 2012, Bourgogne/Champagne. [Annales...] [S.l.: s.n.], 2012. p. 4-11. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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32. | | FLORES, C. A.; PÖTTER, R. O.; HASENACK, H.; WEBER, E.; SARMENTO, E. C. Potencial edáfico na indicação de procedência Pinto Bandeira - Serra Gaúcha, Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008. p. 155 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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37. | | FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M.; WEBER, E.; HASENACK, H.; SARMENTO, E. C. Zoneamento Edafoclimático. In: SILVA, S. D. dos A. e; MONTERO, C. R. S.; SANTOS, R. C. dos.; NAVA, D. E.; GOMES, C. B.; ALMEIDA, I. R. de (Ed.). Sistema de produção de cana-de-açúcar no Rio Grande do Sul. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2016. 247 p. (Embrapa Clima Temperado. Sistemas de produção, 23.) p. 19-57 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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39. | | GARRASTAZU, M. C.; HASENACK, H.; WEBER, E.; FLORES, C. A.; SEVERO, C. R. S.; FILIPPINI ALBA, J. M. Estruturação de base cartográfica e temática em SIG. In: FLORES, C. A.; ALBA, J. M. F.; WREGE, M. S. (Ed.). Zoneamento agroclimático do eucalipto para o Estado do Rio Grande do Sul e edafoclimático na Região do Corede Sul - RS. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. p. 33-40 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas. |
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40. | | TONIETTO, J.; GUERRA, C. C.; MANDELLI, F.; SILVA, G. A. da; MELLO, L. M. R. de; ZANUS, M. C.; HOFF, R.; FLORES, C. A.; FALCADE, I.; HASENACK, H.; WEBER, E.; CALZA, A. A.; FAÉ, R. Monte Belo: características da identidade regional para uma indicação geográfica de vinhos. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008. 16 p. il., color. (Embrapa Uva e Vinho. Circular Técnica, 76). Disponível também no formato online. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 42 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
28/09/2022 |
Data da última atualização: |
28/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CARVALHO, G. G. P. de; FREITAS, P. M. D. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; RODRIGUES, T. C. de C.; ARAÚJO, M. L. G. M. L. de; ASSIS, D. Y. C. de; ROÇA, R. de O.; DELBEM, N. L. C. de; LOMELE, R. L.; LEITE, L. C.; RODRIGUES, C. S. |
Afiliação: |
GLEIDSON G. P. DE CARVALHO, Federal University of Bahia, Salvador, BA; POLIANE MEIRE D. DE FREITAS, Federal University of Bahia, Salvador, BA; EDSON M. SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; JULIANA S. DE OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; THOMAZ CYRO G. DE C. RODRIGUES, Federal University of Bahia, Salvador, BA; MARIA LEONOR G. M. L. DE ARAUJO, Federal University of Bahia, Salvador, BA; DALLYSON YEHUDI C. DE ASSIS, Federal University of Bahia, Salvador, BA; ROBERTO DE O. ROÇA, UNESP, Botucatu, SP; NARA LAIANE C. DE DELBEM, UNESP, Botucatu, SP; RENATA L. LOMELE, UNESP, Botucatu, SP; LAUDI C. LEITE, Federal University of Recôncavo da Bahia, Cruz das Almas, ba; CARLINDO S. RODRIGUES, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Baiano - IFBaiano, Uruçuca, BA. |
Título: |
Effects of pearl millet silage ammoniation with urea on carcass and meat quality of lambs. |
Complemento do título: |
Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, v. 102, p. 1154-1166, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the effect of pearl millet silage ammoniated with urea on lamb carcass characteristics and meat quality. Thirty-two noncastrated crossbred lambs at 4?5 months of age, with an average initial body weight of 17.39 ± 2.16 kg, were distributed into four treatments in a randomized block experimental design with eight animals per treatment. Experimental diets were composed of pearl millet silage ammoniated with four levels of urea (0%, 2%, 4% and 6%, on dry matter basis (DM). Carcass conformation and fatness decreased linearly (p < 0.05). Except for the fat content, the proximate composition was not influenced (p < 0.05) by the diets. Meat lightness and yellowness increased linearly (p < 0.05). There was no effect of diets (p > 0.05) on cooking losses or shear force. The levels of oleic and erucic fatty acid levels in the meat decreased linearly (p < 0.05), whereas linoleic and eicosadien-oic acids, polyunsaturated fatty acids, PUFA:SFA ratio and ω6 contents increased (p < 0.05). Pearl millet silage ammoniated with urea allows for the production of good-quality lamb meat, with greater concentrations of polyunsaturated fatty acids. However, lambs fed diets with pearl millet ammoniated with up to 6% lead to a reduction of carcass characteristics without significantly affecting loin-eye area possibly associated with low palatability of the additive used. The lower acceptance of the silages with higher levels of urea is due to the ammonia retention in the material is attributed to the ammonization process. Thus, in spite of the benefits on lamb meat quality, it is suggested that the use of this additive in the ammonization of tropical forages be carried out with care, in limits of up to 6%. MenosThis study aimed to evaluate the effect of pearl millet silage ammoniated with urea on lamb carcass characteristics and meat quality. Thirty-two noncastrated crossbred lambs at 4?5 months of age, with an average initial body weight of 17.39 ± 2.16 kg, were distributed into four treatments in a randomized block experimental design with eight animals per treatment. Experimental diets were composed of pearl millet silage ammoniated with four levels of urea (0%, 2%, 4% and 6%, on dry matter basis (DM). Carcass conformation and fatness decreased linearly (p < 0.05). Except for the fat content, the proximate composition was not influenced (p < 0.05) by the diets. Meat lightness and yellowness increased linearly (p < 0.05). There was no effect of diets (p > 0.05) on cooking losses or shear force. The levels of oleic and erucic fatty acid levels in the meat decreased linearly (p < 0.05), whereas linoleic and eicosadien-oic acids, polyunsaturated fatty acids, PUFA:SFA ratio and ω6 contents increased (p < 0.05). Pearl millet silage ammoniated with urea allows for the production of good-quality lamb meat, with greater concentrations of polyunsaturated fatty acids. However, lambs fed diets with pearl millet ammoniated with up to 6% lead to a reduction of carcass characteristics without significantly affecting loin-eye area possibly associated with low palatability of the additive used. The lower acceptance of the silages with higher levels of urea is due to the ammonia retention in... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Composição centesimal; Cortes comerciais; Qualidade da carne; Silagem de milheto. |
Thesagro: |
Ácido Graxo; Carcaça; Cordeiro; Ovino; Silagem; Uréia. |
Thesaurus NAL: |
Fatty acids; Proximate composition; Sheep. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146919/1/Effects-of-pearl-millet-silage-ammoniation-with-urea-on-carcass-2018.pdf
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Marc: |
LEADER 02974naa a2200421 a 4500 001 2146919 005 2022-09-28 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCARVALHO, G. G. P. de 245 $aEffects of pearl millet silage ammoniation with urea on carcass and meat quality of lambs.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThis study aimed to evaluate the effect of pearl millet silage ammoniated with urea on lamb carcass characteristics and meat quality. Thirty-two noncastrated crossbred lambs at 4?5 months of age, with an average initial body weight of 17.39 ± 2.16 kg, were distributed into four treatments in a randomized block experimental design with eight animals per treatment. Experimental diets were composed of pearl millet silage ammoniated with four levels of urea (0%, 2%, 4% and 6%, on dry matter basis (DM). Carcass conformation and fatness decreased linearly (p < 0.05). Except for the fat content, the proximate composition was not influenced (p < 0.05) by the diets. Meat lightness and yellowness increased linearly (p < 0.05). There was no effect of diets (p > 0.05) on cooking losses or shear force. The levels of oleic and erucic fatty acid levels in the meat decreased linearly (p < 0.05), whereas linoleic and eicosadien-oic acids, polyunsaturated fatty acids, PUFA:SFA ratio and ω6 contents increased (p < 0.05). Pearl millet silage ammoniated with urea allows for the production of good-quality lamb meat, with greater concentrations of polyunsaturated fatty acids. However, lambs fed diets with pearl millet ammoniated with up to 6% lead to a reduction of carcass characteristics without significantly affecting loin-eye area possibly associated with low palatability of the additive used. The lower acceptance of the silages with higher levels of urea is due to the ammonia retention in the material is attributed to the ammonization process. Thus, in spite of the benefits on lamb meat quality, it is suggested that the use of this additive in the ammonization of tropical forages be carried out with care, in limits of up to 6%. 650 $aFatty acids 650 $aProximate composition 650 $aSheep 650 $aÁcido Graxo 650 $aCarcaça 650 $aCordeiro 650 $aOvino 650 $aSilagem 650 $aUréia 653 $aComposição centesimal 653 $aCortes comerciais 653 $aQualidade da carne 653 $aSilagem de milheto 700 1 $aFREITAS, P. M. D. de 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. de 700 1 $aRODRIGUES, T. C. de C. 700 1 $aARAÚJO, M. L. G. M. L. de 700 1 $aASSIS, D. Y. C. de 700 1 $aROÇA, R. de O. 700 1 $aDELBEM, N. L. C. de 700 1 $aLOMELE, R. L. 700 1 $aLEITE, L. C. 700 1 $aRODRIGUES, C. S. 773 $tJournal of Animal Physiology and Animal Nutrition$gv. 102, p. 1154-1166, 2018.
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